Przykładowe
menu

Wszystkie zupy przez nas gotowane są na wywarze mięsnym lub warzywnym wyłącznie ze świeżej włoszczyzny, nawet w okresie zimowym.

PONIEDZIAŁEK #1

ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI

Tradycyjna zupa domowej receptury gotowana na wywarze mięsnym zabielana jogurtem naturalnym

SZNYCEL PO WIEDEŃSKU

Przygotowany ze schabu bez kości, podany z ryżem basmatti oraz sałatką coleslaw

KOMPOT LUB HERBATA

WTOREK #1

ROSÓŁ Z MAKARONEM

Gotowany na wywarze mięsnym z całej kury, podany z makaronem z natką zieloną

UDZIEC Z KURCZAKA PIECZONY

Pieczony w piecu konwekcyjnym dla zachowania wartości odżywczych i wyśmienitego smaku, podany z gotowanymi ziemniakami oraz sałatką z cykorii

KOMPOT LUB HERBATA

ŚRODA #1

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI

Zupa ze świeżo krojonych ogórków kiszonych, gotowana na wywarze zabielana jogurtem naturalnym

GOTOWANA PIERŚ Z INDYKA Z RODZYNKAMI

Podana z kaszą jaglaną oraz sałatką bułgarską

KOMPOT LUB HERBATA

CZWARTEK #1

ZUPA Z BROKUŁOWA

Podana z groszkiem ptysiowym - delikatna i pyszna

SCHAB PIECZONY Z JABŁKIEM I ŚLIWKĄ

Porcja schabu środkowego w akompaniamencie ziemniaków gotowanych posypanych koperkiem oraz jarzynki z buraczków

KOMPOT LUB HERBATA

PIĄTEK #1

ZUPA Z SOCZEWICY

Z ziemniakami i natką zieloną

NALEŚNIKI Z SEREM WŁASNEGO WYROBU

Polane polewą jogurtową + Deser

KOMPOT LUB HERBATA

PONIEDZIAŁEK #2

ZUPA BOROWIKOWA

Ze świeżych borowików z łazankami

GOTOWANE KAWAŁKI KURCZAKA

Podane z ryżem długoziarnistym przyprawionym kurkumą z dodatkiem mixu warzyw gotowanych na parze

KOMPOT LUB HERBATA

WTOREK #2

TRADYCYJNY BARSZCZ UKRAIŃSKI

Z ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym

KOTLET DE VOLAILLE

Podany z ziemniakami gotowanymi oraz sałatką grecką

KOMPOT LUB HERBATA

ŚRODA #2

DOMOWA POMIDOROWA

Ze świeżych pomidorów, z ryżem i natką pietruszki

DUSZONA PIERŚ Z INDYKA

Podana w sosie własnym z kopytkami własnego wyrobu oraz fasolką szparagową

KOMPOT LUB HERBATA

CZWARTEK #2

ZUPA ZACIERKOWA

Z własnoręcznie robionymi zacierkami i ziemniakami

BOEUF STROGANOW

Z mięsa wołowego, podany z makaronem i sałatką szwedzką

KOMPOT LUB HERBATA

PIĄTEK #2

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY ( SEZONOWA )

Z ziemniakami, koperkiem i pomidorami

FILET Z MINTAJA NA PARZE W SOSIE ZIOŁOWYM

Podany z ziemniakami z natką zieloną i wiosenną sałatką z ogórka i rzodkiewki

KOMPOT LUB HERBATA

PONIEDZIAŁEK #3

DOMOWY BARSZCZ CZERWONY

Z ziemniakami zabielany jogurtem naturalnym

MAKARON Z TRUSKAWKAMI ( SEZONOWY )

Świeże truskawki krojone, twaróg, a wszystko polane jogurtem naturalnym + Deser

KOMPOT LUB HERBATA

WTOREK #3

ZUPA KALAFIOROWA

Z ziemniakami i koperkiem

PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Soczysty kawałek piersi podany z ziemniakami gotowanymi i surówką z czerwonej kapusty z rodzynkami

KOMPOT LUB HERBATA

ŚRODA #3

KRUPNIK STAROPOLSKI

Wedle naszego przepisu z ziemniakami z natką zieloną, zabielany jogurtem naturalnym

KAPUSTA FASZEROWANA W SOSIE POMIDOROWYM

Mięso wieprzowe otulone liśćmi kapusty włoskiej , z ziemniakami gotowanymi + Deser

KOMPOT LUB HERBATA

CZWARTEK #3

ZUPA Z CIECIERZYCY

Z makaronem i natką zieloną

KLOPSIKI W SOSIE KOPERKOWYM

Podane z kaszą gryczaną a do tego sałatka z ogórka kwaszonego z czerwoną papryką

KOMPOT LUB HERBATA

PIĄTEK #3

KREM JARZYNOWY

Delikatna zupa podana z grzankami

KOTLET RYBNY SOTE

Filet z mintaja podany z ziemniakami z natką, a do tego surówka z kwaszonej kapusty z marchewką

KOMPOT LUB HERBATA

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
RODO
Jak wyłączyć cookies?
AKCEPTUJĘ